Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ιούλιος 2007 - Τεύχος 18

Σημείωμα

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από τη μεταφορά των γραφείων του Δικτύου μας στην Ακαδημίας 61. Η μεταφορά σε ανακαινισμένο και μεγαλύτερο χώρο μας είχε συνεπάρει όλους και έτσι αδιαφορήσαμε για τη ζέστη και τον κόπο. Στο χρόνο που πέρασε κάναμε πολλές συναντήσεις στον καινούργιο χώρο που έδωσαν την ευκαιρία σε αρκετά από τα μέλη μας να τον επισκεφθούν και να δουν πως εργαζόμαστε. Βέβαια υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση σε όλους να μας επισκεφθούν όμως όχι τώρα λόγω των διακοπών. Μετά το Σεπτέμβριο.

Μέχρι τότε καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.

Νέα Μέλη

Κατά το διάστημα που πέρασε οι ακόλουθες εταιρίες έγιναν μέλη του Δικτύου μας:

Κύρια οι Abbott laboratories Ηellas, Otenet Α.Ε., Glaxosmithkline ΑΕΒΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., Piscines Ιdeals Α.Ε., Pipelife Ελλας Α.Ε., ΔΕΗ Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Αxima Services και Όμιλος Εταιριών Mellon και Απλά Eurocert Α.Ε., Xidaconstruction Α.Ε., Sunwing Resort.

Επιστροφή στην κορυφή ^

Νέα από το Δίκτυο

Μεγάλη η επιτυχία του Συνεδρίου "Κοινωνικώς Επιχειρείν '07"

Με αθρόα συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων φορέων, φοιτητών κ.λπ. πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο «Κοινωνικώς Επιχειρείν '07» που διοργάνωσε την 30 Μαΐου το Δίκτυό μας στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ.

Η εκδήλωση άρχισε πρωτότυπα και συμβολικά.
Ζευγάρι χορευτών από την Αργεντινή χόρεψαν ένα ταγκό, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι όπως για την επιτυχία ενός χορού ταγκό χρειάζεται η αρμονική και συγχρονισμένη συνεργασία των χορευτών έτσι χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη, διαφάνεια και στενή συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των κοινωνικών εταίρων για την επιτυχημένη εφαρμογή δράσεων ΕΚΕ.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Ν. Αναλυτής ανέλυσε περισσότερο το συμβολισμό και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν καλύτερα τα ωφελήματα μιας αρμονικής συνεργασίας με τις κοινότητες και τις κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν και δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις τους.

Στη συνέχεια Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι ομιλητές μετέφεραν στους περίπου 400 συμμετέχοντες την πολύτιμη εμπειρία και γνώση τους σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Παράλληλα, στην έκθεση καλών πρακτικών ΕΚΕ παρουσιάστηκαν συνολικά 50 πρακτικές από 40 επιχειρήσεις. Οι επισκέπτες της έκθεσης είδαν, άκουσαν, ρώτησαν και αντέγραψαν δράσεις

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης σε χαιρετισμό που απεύθυνε ανέφερε..." Μένει ακόμη πολύ δρόμος, ώστε να γίνουν οι αρχές ΕΚΕ κτήμα όλων των επιχειρήσεων. Παράλληλα και οι κυβερνήσεις, ως μεγάλοι καταναλωτές, οφείλουν να συμπεριλάβουν σταδιακά στις προδιαγραφές των προϊόντων που προμηθεύονται τις αρχές της ΕΚΕ. Ως μια μορφή επιβράβευσης, αλλά και ως ένα κίνητρο συμμόρφωσης. Διότι στόχος μας δεν πρέπει να είναι μια ανταγωνιστικότητα με κάθε κόστος, αλλά μια ανταγωνιστικότητα που να συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας...".

Στη λήξη της εκδήλωσης επίσημος ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Αθηνών κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος μεταξύ των άλλων υπογράμμισε..." Στην Ελλάδα, εκτός από το μικρό βαθμό ανάπτυξης συνείδησης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υπάρχει αντίστοιχα πρόβλημα και ελλιπούς ανάπτυξης κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς των καταναλωτών. Η κοινωνική ευθύνη των καταναλωτών είναι, υπό μία έννοια, η άλλη πλευρά του νομίσματος της κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων. Η αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών έτσι ώστε π.χ. να είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν ένα ενδεχομένως πιο ακριβό αλλά περιβαλλοντικά αβλαβές καταναλωτικό προϊόν θα αποτελέσει ένα μοχλό ενίσχυσης της κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς των επιχειρήσεων...".

Ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Αναλυτής παρέδωσε στον κ. Δήμαρχο ένα μικρό φυτό ελιάς και γνωστοποίησε ότι όλα τα φυτά που διακοσμούσαν το Συνέδριο παραχωρήθηκαν στον Δήμο για δενδροφύτευση που θα γίνει σε συνεργασία Δήμου και Δικτύου.

H εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τελούσε υπό την αιγίδα του CSR Europe, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Σύντομα θα κυκλοφορήσει Λεύκωμα με τις ομιλίες και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Καθημερινή, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και SBC, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3 και τα περιοδικά Επιστημονικό Marketing, Marketing Week, Περιβάλλον21 και Μέρισμα.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ

Μέσα στους στόχους του Δικτύου μας περιλαμβάνεται και η ενημέρωση των μελών του για διάφορες πρωτοβουλίες που υποστηρίζονται από φορείς του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα σχετικά με την εφαρμογή δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και οι οποίες μπορεί να ενδιαφέρουν τα μέλη μας.

Έτσι, οργάνωσε γεύμα εργασίας για στελέχη μελών μας που έχουν δραστηριότητες στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Υποσαχάρια Αφρική, στα οποία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε το πρόγραμμα Hellas Aid του Υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για προγράμματα που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Διμερούς Κρατικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Βοήθειας και στα οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν μέσω ΜΚΟ. Παρόλο που φαίνεται ότι το πρόγραμμα δίνει πολλές ευκαιρίες ενεργού συμμετοχής στις τοπικές κοινωνίες εκείνων των επιχειρήσεων που είναι ήδη δραστηριοποιημένες ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στις πιο πάνω περιοχές, εκφράστηκαν από τους παρόντες επιφυλάξεις σχετικά με την παρεμβολή των ΜΚΟ και όχι την απ' ευθείας συνεργασία του Υπουργείου με τις επιχειρήσεις.

Συνάντηση με μέλη

Αρκετά από τα μέλη μας που είχαν περίπτερο στην έκθεση καλών πρακτικών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου μας "Κοινωνικώς Επιχειρείν" ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για συνάντηση, με σκοπό την ανασκόπηση της εκδήλωσης, τα διδάγματα που προέκυψαν, την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με όμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον κ.λπ. Στη συζήτηση που έγινε εξέφρασαν απόψεις πολλοί από τους παριστάμενους ή καλύτερα... τις παριστάμενες. Συμφωνήθηκε ότι θα ήταν καλό να εξεταστεί η οργάνωση ενός αντίστοιχου συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη το 2008. Μεγάλο μέρος της συζήτησης πήρε και το επίκαιρο θέμα της Πάρνηθας. Τελικά συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που θα διερευνήσει το όλο θέμα ανάλογα με την εξέλιξή του.

Επιστροφή στην κορυφή ^

Τοπικά Νέα

Χορός κάτω από τα άστρα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η WIND συμμετείχε, ως Χορηγός, στην φιλανθρωπική εκδήλωση «Χορός κάτω από τα άστρα» για την οικονομική ενίσχυση του Ετήσιου Προγράμματος Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση θα διατεθούν για την παροχή υποτροφιών στους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού.

Η Bayer Ελλάς, διοργάνωσε πρόσφατα στα κεντρικά γραφεία της στο Μαρούσι ημερίδα με θέμα την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.
Στόχος της Ημερίδας ήταν η συμβολή στην απομυθοποίηση της ασθένειας και κυρίως στην κινητοποίηση των γυναικών εργαζομένων για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες ειδικών αλλά και εθελοντών του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής". Στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα των εργαζομένων στους οποίους διενεμήθη έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Βράβευση της Eurobank EFG στα Αριστεία Κοινωνικής Προσφοράς 2007

Τα "Αριστεία Κοινωνικής Προσφοράς" αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό επιβράβευσης των εταιριών που επιδεικνύουν σημαντικό κοινωνικό έργο. Το θεσμό έχει εισάγει ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος από το 2001.

Στα φετινά Αριστεία συμμετείχαν 39 εταιρείες οι οποίες υπέβαλλαν αθροιστικά προς βράβευση, 65 κοινωνικά προγράμματα, σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες (κατηγορίες Άνθρωπος, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Εσωτερικές Πρακτικές και Συνεχής Προσφορά). Δόθηκαν συνολικά 11 τιμητικές διακρίσεις και ο όμιλος Eurobank EFG απέσπασε δύο από αυτές.
Ο πρώτος έπαινος ήταν στην κατηγορία «Περιβάλλον», για το πρόγραμμα «Γνωρίζω, Συμμετέχω, Προστατεύω - Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας», το οποίο υλοποιείται από το 2005 σε συνεργασία με το WWF Ελλάς. Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Εθνικός Δρυμός έχει υποστεί τραγική καταστροφή από τις πρόσφατες πυρκαγιές και το πρόγραμμα βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης προκειμένου οι ενέργειες να κατευθυνθούν σε αναγκαίες δράσεις για την αποκατάσταση της χλωρίδας και της πανίδας.

Ο δεύτερος έπαινος αφορούσε την κατηγορία «Πολιτισμός», για το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για τον Πολιτισμό», το οποίο περιλαμβάνει τη συνεργασία της τράπεζας με την Εθνική Πινακοθήκη, για τη διοργάνωση μεγάλων αναδρομικών εκθέσεων καθώς και αυτήν με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, μέσω της οποίας βραβεύονται και αναδεικνύονται οι αριστούχοι απόφοιτοι της Σχολής.

Απονομή Βραβείου περιβαλλοντικής ευαισθησίας στην Μότορ Οiλ (Ελλάς)

Η ΜΚΟ Ecocity, διοργανώνει εδώ και τρία χρόνια τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» . Σκοπός του θεσμού είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της πρωτοβουλίας και του έργου με περιβαλλοντική ευαισθησία που επιδεικνύουν Επιστήμονες, Επιστημονικοί Φορείς, Δήμοι, Οργανισμοί του Δημοσίου, Επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στην τελετή απονομής των βραβείων του 2007, η Μότορ Οiλ (Ελλάς) το βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ» στην κατηγορία «Βραβεία Επιχειρήσεων» για το έργο "Εκσυγχρονισμός παραγωγικής διαδικασίας και μονάδων για αναβάθμιση της περιβαλλοντικής απόδοσης των διυλιστηρίων".

Αυτό το έργο αποτελεί απτή εκδήλωση της δέσμευσης και της αδιάλειπτης προσπάθειας της εταιρίας να πραγματοποιεί επενδύσεις που βασίζονται σε Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές, ώστε να επιτυγχάνεται συνεχής βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσής της.

Η Τράπεζα Κύπρου βραβεύει εκπαιδευτικούς

Η Τράπεζα Κύπρου, θέλοντας να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη προσφορά τους στο πρόγραμμα Οίκαδε και για το διδακτικό έργο τους, διοργάνωσε πρόσφατα τρεις εκδηλώσεις βράβευσης των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε Βόλο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις εκδηλώσεις αυτές βραβεύθηκαν 139 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, ενώ έλαβαν μέρος γονείς, μαθητές, σχολικοί σύμβουλοι και Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων Περιφερειών, εκπρόσωποι Νομών και Δήμων, πολιτικοί και πολιτιστικοί παράγοντες.

Το Οίκαδε (www.oikade.gr) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που η Τράπεζα Κύπρου αναπτύσσει και χορηγεί εξ ολοκλήρου εδώ και 8 χρόνια και έχει στόχο να φέρει κοντά δημοτικά σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο και ελληνόφωνα σχολεία από το εξωτερικό.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην ΕΚΟ

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τότε που οι εργαζόμενοι στην ΕΚΟ εκδήλωσαν στην πράξη την κοινωνική τους ευαισθησία με τη συμμετοχή τους στην εθελοντική αιμοδοσία.
Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στην Αθήνα (Πύργος Αθηνών και Σκαραμαγκάς) και στη Θεσσαλονίκη, δύο φορές το χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και Άγιος Παύλος στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Ειδικά για το 2007, η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από άποψη προσέλευσης εθελοντών.
Πέρυσι συγκεντρώθηκαν πάνω από 230 φιάλες αίματος.

Σημαντικές διακρίσεις της Cosmote στα "Αριστεία Κοινωνικής Προσφοράς" 2007

Δύο ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Cosmote, κατά την απονομή των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ). Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία βραβεύθηκε με Αριστεία για τις δράσεις "Θεσμός Αγάπης - SMS Πρωτοχρονιάς" στην κατηγορία "Συνεχής Προσφορά" και "Cosmote και Πολιτισμός" στην κατηγορία "Πολιτισμός".
Η COSMOTE μέσα από το "Θεσμό Αγάπης - SMS Πρωτοχρονιάς" διαθέτει από το 1999, μέρος των εσόδων της από τα SMS που ανταλλάσσουν οι συνδρομητές της την Πρωτοχρονιά, σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που έχουν ως στόχο την προστασία και φροντίδα του παιδιού. Από το 1999 έως και το 2007, έχουν διατεθεί ποσά σε 12 συνολικά κοινωφελείς οργανισμούς στην Αθήνα και την περιφέρεια.
Με στόχο τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας παράδοσης και την ανάδειξη του σύγχρονου πολιτιστικού προσώπου της χώρας, η Cosmote στέκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες σημαντικών φορέων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Ενισχύοντας τα τελευταία δύο χρόνια περισσότερες από 21 δράσεις πολιτισμού σε ολόκληρη την επικράτεια, η Cosmote έφερε σε επαφή με πολιτιστικά δρώμενα περισσότερους από 170.000 συμπολίτες μας.

Ευαισθητοποίηση προσωπικού

Η BROKINS Μεσιτική Ασφαλίσεων Α.Ε., μοίρασε, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο προσωπικό της και ανάρτησε σε ειδικούς πίνακες, οδηγίες για την μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Με εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της πλατείας Ομονοίας, η INTERAMERICAN ολοκλήρωσε τη δίμηνη χορηγική της υποστήριξη στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων στο εν λόγω σημείο. Η συνεργασία της INTERAMERICAN με τον Δήμο Αθηναίων για την ανακύκλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πράξεις Ζωής» της εταιρίας.

 

Χορηγία της Χάλυψ

Σε άλλο σημείο του newsletter αναφέρονται λεπτομέρειες για τον Μαραθώνιο Οικονομίας και για το όχημα "Σπονδοφόρος" του 2ου Γυμνασίου της Χίου που φέτος βελτίωσε τις επιδόσεις του. Βασικός χορηγός της ομάδας που κατασκεύασε το καινοτόμο όχημα ήταν τα Τσιμέντα Χάλυψ.

Τι είναι το Οικουμενικό Σύμφωνο (Global Compact)

H TITAN A.E. κυκλοφόρησε δύο καλαίσθητα φυλλάδια σχετικά με το Οικουμενικό Σύμφωνο. Στο ένα περιγράφεται τι είναι το Σύμφωνο, οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε, ποιες εταιρίες και άλλοι φορείς συμμετέχουν και με ποιο τρόπο, και βέβαια αναπτύσσονται οι δέκα αρχές του και τα οφέλη από τη συμμετοχή σε αυτήν την πρωτοβουλία του ΟΗΕ.
Στο δεύτερο περιγράφεται η συμμετοχή του Ομίλου ΤΙΤΑΝ από το 2002 στην πρωτοβουλία για το Οικουμενικό Σύμφωνο και περιγράφονται ενδεικτικά παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής του Συμφώνου σε εταιρίες του Ομίλου στις διάφορες χώρες που λειτουργούν.

Η DHL μεταφέρει την «Φλόγα της Ελπίδας» στις πέντε Ηπείρους για τα Special Olympics 2007

Η DHL, ξεκίνησε ένα ταξίδι ελπίδας στις πέντε ηπείρους από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Η DHL είναι ο Παγκόσμιος Συνεργάτης της Λαμπαδηδρομίας των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων Special Olympics 2007. Συμμετείχε στη συμβολική Τελετή Αφής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, προτού να ξεκινήσει το έργο της, να μεταφέρει δηλαδή τη «Φλόγα της Ελπίδας» σε όλο τον κόσμο με τελικό προορισμό την Τελετή Έναρξης των Αγώνων, στην Σαγκάη της Κίνας, στις 2 Οκτωβρίου 2007.

 

Κοινωνικός Απολογισμός 2006 του ΟΤΕ

Με τίτλο «365 μέρες προσπαθούμε για το καλύτερο», ο ΟΤΕ εξέδωσε τον Κοινωνικό του Απολογισμό για το 2006, ο οποίος είναι διαθέσιμος και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ote.gr, στην ενότητα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Συγκεντρώνοντας και κοινοποιώντας τις δράσεις του για την κοινωνία, την αγορά, το περιβάλλον και τους ανθρώπους του, οι οποίες εντάσσονται στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Σχέση Ευθύνης», ο ΟΤΕ έχει στόχο να παρακολουθεί και να καταγράφει ακόμα συστηματικότερα τα αποτελέσματα των δράσεων του προγράμματος ΕΚΕ, ώστε να το αναπροσαρμόζει και να το βελτιώνει όταν και όπως χρειάζεται.

Ο Κοινωνικός Απολογισμός του 2006, ευθυγραμμίστηκε με τις παραμέτρους απόδοσης και καταγραφής της ΕΚΕ, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης και της Κατευθυντηρίου Αναφοράς Βιωσιμότητας GRI G3.

Το ΕΒΕΑ υποστηρίζει την ΕΚΕ

Το ΕΒΕΑ είναι από τους πρώτους φορείς που υποστήριξαν τη σημασία της κοινωνικής ευαισθησίας ως ενεργού παράγοντα για βιώσιμη ανάπτυξη. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του Δικτύου μας και συμβάλλει στην ευρύτερη διάδοση της έννοιας τις ΕΚΕ στις επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο "Κοινωνικώς Επιχειρείν" που οργάνωσε το Δίκτυο πρόσφατα έχοντας στην Έκθεση δύο περίπτερα, ένα για τον Οργανισμό και ένα για επιχειρήσεις μέλη του που ήταν η Άλφα Εκπαιδευτική Α.Ε. (ΙΕΚ ΔΟΜΗ), η Piscines Ideales, η Sea Levant Α.Ε. και η Μελισσοκομική Εταιρεία - Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε.

Κάνε το κινητό σου καρέκλα, τηγάνι, κόσμημα...

Στην Ελλάδα η ανακύκλωση είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Προκειμένου, να ανατραπεί αυτή η τάση και να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων για τα οφέλη και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, η Vodafone, ξεκίνησε μια δυναμική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού με καταχωρίσεις στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Η καταχώριση καλεί όλους μας να δώσουμε μία δεύτερη ζωή στο κινητό μας, κάνοντάς το «καρέκλα, τηγάνι, κόσμημα...».

 

 

Κυκλοφοριακή Αγωγή στην Κύπρο

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών στην Κύπρο από το 2002. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ΕΚΕ είναι χορηγός στο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που περιλαμβάνει διοργάνωση του ετήσιου σεμιναρίου οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και τα αρμόδια υπουργεία, με σκοπό την εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων φορέων και την εξαγωγή χρήσιμων πορισμάτων για βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας της Κύπρου, πρακτική εξάσκηση των μαθητών, έκδοση δύο μέχρι τώρα σειρών βιβλίων αγωγής οδικής ασφάλειας, που μπορεί να διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία σαν επίσημο μάθημα και χορηγία υποτροφιών για εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Διανομή δωρεάν εισιτηρίων για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Eurobank EFG με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η Τράπεζα διένειμε έναν μεγάλο αριθμό εισιτηρίων μέσω των καταστημάτων της στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν εισιτήρια για να επισκεφθούν το Ίδρυμα και να ζήσουν από κοντά τις «Μεγάλες Στιγμές του Ελληνισμού».

 

 

O OTE γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο ΟΤΕ πραγματοποίησε ενέργειες ενημέρωσης των εργαζομένων για το ευαίσθητο κοινωνικό θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, οι οποίες έτυχαν θερμής ανταπόκρισης από όλους τους εργαζόμενους πανελλαδικά.
Επιπλέον, ο οργανισμός τίμησε τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας προσφέροντάς τους μια συλλεκτική καρφίτσα ως ελάχιστη επιβράβευση της συνεισφορά τους.

Το πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας μετρά περισσότερα από 30 χρόνια προσφοράς στην Ελληνική Κοινωνία και συμμετέχουν σ' αυτό πάνω από 3000 εργαζόμενοι εθελοντές-αιμοδότες. Κατά τις δύο ετήσιες αιμοδοσίες του 2006 και την πρώτη του 2007, συγκεντρώθηκαν συνολικά πάνω από 2100 μονάδες για την κάλυψη αναγκών σε αίμα, τόσο των νοσοκομείων με τα οποία συνεργάζεται ο ΟΤΕ, όσο και των ίδιων των εργαζομένων.

Επιδείξεις από τον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας

Περισσότεροι από 350 θεατές παρακολούθησαν τις επιδείξεις που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας στις εγκαταστάσεις του στο Γουδί.
Οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τα 30 παιδιά που συμμετείχαν στις επιδείξεις. Το χαμόγελο και η σιγουριά τους πάνω στα άλογα, έδειξαν πόσο ευεργετική μπορεί να είναι η ιππασία και η κοινωνική συμμετοχή για τους ανθρώπους με νοητικές ή σωματικές αναπηρίες.
Από τις αρχές του 2006 η WIND βρίσκεται στο πλευρό του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας στηρίζοντας με συνέπεια το έργο του και παρέχοντας υλική, ηθική και οικονομική στήριξη («υιοθέτηση» αλόγων, συνδρομή στη βελτίωση και συντήρηση των εγκαταστάσεων, ενίσχυση και ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, προσφορά ρουχισμού για το προσωπικό και τους εθελοντές κ.α.), αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμβολή της θεραπευτικής ιππασίας στην υγεία, την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.


Δενδροφύτευση με τη συμβολή της Lannet

Η Lannet Communications πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, ημέρα Δενδροφύτευσης. Πιο συγκεκριμένα, με την πρωτοβουλία της αυτή η εταιρία προσέφερε τα απαραίτητα δενδρύλλια για τη διαμόρφωση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου.
Στην ενέργεια συμμετείχαν 120 μαθητές από τοπικά σχολεία της περιοχής, για τους οποίους και προορίζεται η χρήση του Πάρκου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση από κάθε ένα μαθητή του δικού του δενδρύλλιο, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα για ένα πιο «πράσινο μέλλον».

Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell

Ο Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell είναι ένας διαγωνισμός που συνδυάζει την τεχνολογική εφευρετικότητα, το ομαδικό πνεύμα και τη συνετή και υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά. Η Shell έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την αειφορία, συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της εξάντλησης των ενεργειακών πόρων ευαισθητοποιώντας τους νέους, σχετικά με το θέμα αυτό.
Φέτος, περισσότερες από 250 ομάδες μαθητών από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην πίστα του Nogaro, στη Γαλλία, για να επιδείξουν τις καινοτόμες λύσεις τους αναφορικά με το παγκόσμιο ζήτημα της βιώσιμης κινητικότητας και μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε φέτος από τέσσερις ομάδες. Η ομάδα του Αιγάλεω που αποτελείται από 10 μαθητές βελτίωσε την περσινή της επίδοση των 405 χιλιομέτρων ανά λίτρο καυσίμου πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ για την Ελλάδα με 471 χιλιόμετρα/ λίτρο καυσίμου. H ομάδα της Χίου, με το όχημα «Σπονδοφόρος», έχοντας κάνει σημαντικές βελτιώσεις στο αυτοκίνητο πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα, διανύοντας 388 χιλιόμετρα ανά λίτρο καυσίμου βελτιώνοντας σημαντικά τη περσινή της απόδοση των 239 χιλιομέτρων.

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπάσκετ 2007

Ενόψει της συμμετοχής της Ελληνικής Ομάδας Μπάσκετ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το Σεπτέμβριο στην Ισπανία, η Eurobank διεξήγαγε πανελλήνιο διαγωνισμό από τον οποίο θα αναδειχθούν πέντε τυχερά ζευγάρια τα οποία θα παρακολουθήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

 

 

Ο ΟΤΕ χορηγός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας Αστέγων

Ο ΟΤΕ ανέλαβε βασικός χορηγός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας Αστέγων κατά την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Οργανισμός υποστηρίζει την ελληνική ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σ' αυτή τη διοργάνωση που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη.

Υποστήριξε, επίσης, ενεργά όλες τις παράλληλες με την ποδοσφαιρική προετοιμασία εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομάδας Αστέγων, όπως το Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Ενημέρωσης και την έκθεση γελοιογραφίας «ΕΝΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣ».

Ανοικτές Επισκέψεις στα Ελληνικά Πετρέλαια

Πρόσφατα τα διυλιστήρια Ασπροπύργου υποδέχθηκαν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στις εγκαταστάσεις τους. Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών ήταν να γνωρίσουν οι οικογένειες των εργαζομένων τους χώρους απασχόλησης, όπως και τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία ενός σύγχρονου διυλιστηρίου. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων, αρχειακό φωτογραφικό υλικό και βίντεο, πολλά παιχνίδια, μουσική και κληρώσεις με πλούσια δώρα.

 

Χορηγία της πρωτοβουλίας Winpeace

Τα Τσιμέντα Χάλυψ θα είναι ένας από τους χορηγούς της εκδήλωσης της Winpeace (Women's Initiative for peace - Πρωτοβουλία των Γυναικών για την Ειρήνη). Στην εν λόγω εκδήλωση, η οποία θα γίνει στην Κω τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα συμμετάσχουν γυναίκες από την Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα για τον εορτασμό των 10 ετών από την ίδρυση της Οργάνωσης.

Η Winpeace Ελλάδα - Τουρκία - Κύπρος αποτελεί ένα από τα μακρόπνοα προγράμματα του ΚΕΔΕ (Κέντρο Ερευνών και Δράσης για την Ειρήνη) για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ των τριών χωρών. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, γυναίκες και νέοι από αυτές τις χώρες έχουν συνεργαστεί για την υλοποίηση προγραμμάτων και έργων μικρής κλίμακας, τα οποία συνεισφέρουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και κατανόησης μεταξύ των λαών που έχουν έτσι μια καλύτερη γνωριμία μεταξύ τους.

Μεσόγειος SOS

H JohnsonDiversey συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά σε εθελοντικό καθαρισμό ακτών που συντονίζει στην Ελλάδα η περιβαλλοντική οργάνωση "Μεσόγειος SOS". Ο καθαρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της 12ης Παν-μεσογειακής πρωτοβουλίας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2007" και πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 21 χώρες.

Οι εργαζόμενοι της JohnsonDiversey συγκεντρώθηκαν σε παραλία του Σουνίου και σε συνεργασία με μέλος του Δικτύου Μεσόγειος SOS καθάρισαν με ενθουσιασμό την ακτή μήκους 500 μέτρων, συγκεντρώνοντας έναν μεγάλο αριθμό από σακούλες με απορρίμματα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί πλέον θεσμό και κάθε χρόνο τυγχάνει ολοένα και μεγαλύτερης αποδοχής τόσο εκ μέρους των εργαζομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Εργομετρικό Πρόγραμμα: 4.850 παιδιά έμαθαν το άθλημα που τους ταιριάζει!

Η Cosmote εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία και για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρωτοποριακό Εργομετρικό Πρόγραμμα "Έλα στον Αθλητισμό" για παιδιά και νέους από 9 έως 16 ετών. Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας και τη διοργάνωση της ΕΥ ΖΗΝ, έδωσε την ευκαιρία σε 4.850 παιδιά να μάθουν με επιστημονικό τρόπο τις αθλητικές τους ικανότητες!

 

Ημέρα Καινοτομίας από την Microsoft Ελλάς

Με κεντρικό μήνυμα «Η καινοτομία μας οδηγεί στην Ευρώπη που θέλουμε» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Microsoft Ελλάς με τίτλο «Ημέρα Καινοτομίας». Στην εκδήλωση συμμετείχε η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, πολιτικοί φορείς, εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων. Η οργάνωση εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Ψηφιακή Ελλάδα.
Στις θεματικές που αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν το ρόλο της καινοτομίας στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, στο συσχετισμό της με την έρευνα και την τεχνολογία, στην εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Επιστέγασμα της Ημέρας Καινοτομίας υπήρξε η απονομή των δύο πρώτων δοκιμαστικών συσκευών SmartEyes. Το SmartEyes είναι μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για την υποστήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, η οποία αναπτύχθηκε από φοιτητές του ΑΠΘ στο πλαίσιο του διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού της Microsoft, Imagine Cup, και η οποία το 2004 απέσπασε την τρίτη θέση παγκοσμίως.

Αναδάσωση από τη Bayer ΕΛΛΑΣ: Μια καλή συνήθεια με παράδοση, από μια εταιρεία με παράδοση!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της Bayer Ελλάς, τήρησαν το ραντεβού τους με την περιβαλλοντική προστασία. Έτσι λοιπόν οι 150 περίπου εθελοντές, σκαρφάλωσαν πρόσφατα στην πλαγιά του Αγ. Πέτρου Πεντέλης, και με κέφι συνέχισαν την προσπάθεια για αναδάσωση του σημείου αυτού, που στο παρελθόν παραδόθηκε στις φλόγες. Η οργάνωση της εκδήλωσης η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μιας και φυτεύτηκαν περί τα 1000 δενδρύλλια, έγινε από ομάδα υποστήριξης - που απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των λειτουργικών τομέων της εταιρείας.

"ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΕΡΟ" από την Coca-Cola Τρία Έψιλον & την Coca-Cola Hellas

Οι Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas ξεκίνησαν μια νέα αποστολή αφιερωμένη στον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο του πλανήτη, το νερό: την "ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΕΡΟ". Πρώτος στόχος αυτής της αποστολής, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των Ελλήνων σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση και τη σωστή διαχείριση του νερού.

Σημαντικοί συνεργάτες και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας είναι δύο Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί, διεθνώς αναγνωρισμένοι σε θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον και στο Νερό:
- το Μεσογειακό Σκέλος της Διεθνούς Σύμπραξης για το Νερό (GWP:Global Water Partnership) και το
- Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών Ecofilms.

Με σύνθημα "Νοιάσου για το νερό", η πρωτοβουλία αυτή, που ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της ξεκίνησαν πριν από 1,5 χρόνο, περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις, εκστρατείες, και προγράμματα με στόχο την δραστηριοποίηση όλων μας στην προστασία του νερού.

Υποστήριξη αθλήτριας με προοπτικές

Τα Λατομεία Χάλυψ σε συνεργασία με τον Δήμο Μάνδρας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να είναι ο βασικός χορηγός μιας αθλήτριας του εν λόγω Δήμου. Πρόκειται για την Ι. Ιωάννου που είναι 16 ετών και αθλήτρια τοξοβολίας. Είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ της κατηγορίας της και σύμφωνα με τον προπονητή της οι επιδόσεις της είναι μέσα στα προβλεπόμενα όρια για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

 

Επιχειρηματικότητα Νέων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και το Σωματείο Επιχειρηματικότητα Νέων (Σ.Ε.Ν.) εκδήλωση για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του προγράμματος Επιχειρηματικότητα Νέων.
Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα Νέων αποτελεί ένα πρωτοπόρο για την Ελλάδα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα. Τα πρώτα αποτελέσματά του είναι άκρως ενθαρρυντικά και σηματοδοτούν την ανάπτυξη μιας νέας και υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Παίζοντας και μαθαίνοντας με τον Μπάρμπα Στάθη

Η Vivartia, ανταποκρινόμενη στο αυξανόμενο ενδιαφέρον του κόσμου για την υγιεινή διατροφή, συμβάλλει μέσα από την ιστοσελίδα του Μπάρμπα Στάθη στην ενημέρωση των καταναλωτών σε ότι αφορά τα λαχανικά. Δημιούργησε ένα παιχνίδι που συνδυάζει γνώση και διασκέδαση.
Ο Μπάρμπα Στάθης μαζεύει λαχανικά και περνάει πίστες ώστε να προλάβει να τα τοποθετήσει στην κατάψυξη του ψυγείου του. Το τελικό σκορ αποτελείται από βιταμίνες που μάζεψε σύμφωνα με τα λαχανικά που έχει στο καλάθι του.

Κοινωνικός Απολογισμός της ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Για άλλη μια χρονιά ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε τον Κοινωνικό του Απολογισμό που συντάχθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές GRI και CSI (Πρωτοβουλία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Κλάδο Τσιμέντου). Ο Απολογισμός εκδόθηκε στα Ελληνικά και Αγγλικά και Σύνοψή του διανεμήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους (επίσης στις δύο γλώσσες) και ευρύτερα.

 

 

 

Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Cosmote για το 2006

Η Cosmote ολοκλήρωσε τον Απολογισμό Κοινωνικής Ευθύνης για το έτος 2006, ο οποίος είναι διαθέσιμος για κάθε ενδιαφερόμενο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cosmote.gr στην ενότητα της Κοινωνικής Ευθύνης.

Κινητοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Το γνωστό σε όλους μας μήνυμα «Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» παραμένει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Με στόχο τη συνεχή ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) πραγματοποιεί και φέτος ενημερωτική εκστρατεία με την υποστήριξη και συνεργασία της WIND.

Η φετινή εκστρατεία της HELMEPA έχει και πάλι ως σύμβολο τον γνωστό σε όλους μας Γλάρο, που έχοντας γίνει παππούς παραδίδει στα εγγόνια του τη σκυτάλη για την προστασία των θαλασσών και των ακτών μας, για να ζητήσει τη συμμετοχή όλων μας για την προστασία των θαλασσών και των ακτών της χώρας μας, καλλιεργώντας τη γνώση και την εθελοντική δέσμευση για ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό θέμα.

H WIND για την ενίσχυση του έργου της HELMEPA έχει προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες, μέσω του δικτύου καταστημάτων της WIND, στα λιμάνια Ραφήνας και Πειραιά, στα πλοία της Blue Star Ferries και σε επιλεγμένα σημεία διανομής Τύπου.


Η Βayer CropScience Ελλάς ΑΒΕΕ βραβεύει τους δύο πρώτους σπουδαστές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής

Η εταιρία Βayer CropScience Ελλάς ΑΒΕΕ βράβευσε τους δύο πρώτους σπουδαστές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στην Τελετή Αποφοίτησης για το 2005 που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Θεσσαλονίκη
Οι σπουδαστές Σάββας Αϊδηνίδης και Παύλος Κιουρτζιάδης, παρέλαβαν χρηματικό έπαθλο ως ανταμοιβή των αξιέπαινων επιδόσεών τους.

 

Προβολή ταινίας

Με τη χορηγία της ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε., ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) διοργάνωσε τον Μάϊο στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας την προβολή της γνωστής πλέον σε όλον τον κόσμο ταινίας - ντοκυμαντέρ του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Al Gore "An Inconvenient Truth" (Μια ενοχλητική αλήθεια).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος προσκεκλημένων της επιχειρηματικής και πολιτιστικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

 

Επιστροφή στην κορυφή ^

Newsletter by ΘΗΡΑΤΡΟΝ