Εnglish   Ελληνικά
::Βασικό Μενού::
   
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Λ.Τ.Δ.
 
Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1899, όπου και κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Το Συγκρότημα παρέχει ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αυστραλία και στη Ρουμανία, ενώ είναι ο πρώτος ελληνικός τραπεζικός οργανισμός με δραστηριότητα στη Ρωσία. Επίσης, διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο με γραφεία αντιπροσωπείας σε όλες τις Ηπείρους.
 
 Κοινωνικό πρόσωπο
 
 Η κοινωνική προσφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Συγκροτήματος, καθώς εκφράζει και υλοποιεί το εταιρικό όραμα «... να είμαστε ωφέλιμοι για την κοινωνία στην οποία λειτουργούμε».
 
 Μια από τις σημαντικότερες δράσεις είναι το Οίκαδε, ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπονείται από το 1999. Στόχος του είναι η ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ταυτότητας των Ελλήνων και η καλλιέργεια δεξιοτήτων στους μαθητές, ώστε να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές απαιτήσεις της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας διατηρώντας ταυτόχρονα της εθνική τους συνείδηση. Μέσω της ιστοσελίδας www.oikade.gr τα παιδιά περιηγούνται σε έναν ελληνικό διαδικτυακό τόπο γεμάτο γνώσεις και ψυχαγωγία.
 
 Αξιόλογο έργο επιτελεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Κύπρου που ιδρύθηκε το 1984, παράρτημα του οποίου δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η διαφύλαξη και προβολή της ελληνικής και κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς, αναπτύσσοντας πλούσιο εκδοτικό έργο και διοργανώνοντας εκθέσεις και διαλέξεις που ευαισθητοποιούν το ευρύτερο κοινό.
 
 Ένα πολύ σημαντικό μέρος της κοινωνικής προσφοράς της Τράπεζας αποτελεί το Ογκολογικό Κέντρο στη Λευκωσία, το οποίο ιδρύθηκε με εξ' ολοκλήρου δωρεά της Τράπεζας το 1998. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, παρέχει θεραπευτικές και διαγνωστικές υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών και είναι πρότυπη ιατρική μονάδα για την ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου.
 
 Επίσης, η Τράπεζα Κύπρου έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αττικής με τη δωρεά 22 ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεδιάσκεψης. Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή διαγνωστικής και θεραπευτικής βοήθειας στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.
 
 Η Τράπεζα Κύπρου βοηθά στο έργο τους τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Unicef, Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, Αλληλεγγύη και Θεόφιλος.
 
 Παράλληλα ενθαρρύνει και ενισχύει πρωτοβουλίες εργαζομένων της για την εθελοντική στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων και τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης των εργαζομένων.
 
 
 Επικοινωνία :
 Νατάσσα Κιουρκατιώτη, Τμήμα Εταιρικής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
 Τηλ. 210 6477 492, e-mail : nkiourka@bankofcyprus.gr
 www.bankofcyprus.grΝέα - Δελτία Τύπου:
9 Νοεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ - Πολυπολιτισμικές Επιχειρήσεις & Διαφορετικότητα
Αριστεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2009
9 Νοεμβρίου 2009 - ΣΥΝΕΔΡΙΟ - Πολυπολιτισμικές Επιχειρήσεις και Διαφορετικότητα

Εκδηλώσεις Μελών:
15 Νοεμβρίου 2009 - Δενδροφύτευση στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης - INTERAMERICAN
8-10 Νοεμβρίου 2009 - Ενεργός Τρόπος Ζωής - QUALITY NET FOUNDATION
6 & 7 Νοεμβρίου 2009 - "Κλίμα και Πόλη: με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη" - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ


 Η αναβάθμιση της παρούσας ιστοσελίδας συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε.
Copyright
Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕΌροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία        web design & web development by:Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου