Εnglish   Ελληνικά
::Βασικό Μενού::
   
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 
Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) είναι Ν.Π.Δ.Δ. και ιδρύθηκε το 1919. Το ΕΒΕΑ βρίσκεται σήμερα στο προσκήνιο της οικονομικοκοινωνικής ζωής του τόπου μας, προβάλλοντας δυναμικά τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπισή τους και την προώθηση επωφελών λύσεων για την Εθνική Οικονομία.

Παράλληλα το ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο της δικής του πολιτικής για την ανάληψη πρωτοβουλιών ΕΚΕ, αναπτύσσει δράσεις σε πολλά επίπεδα , οι κυριότερες των οποίων είναι:

 • Η θεσμοθέτηση ετήσιου βραβείου για επιχειρήσεις που επιδεικνύουν αίσθημα αυξημένης κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.
 • Η απευθείας και με δικούς του χρηματοδοτικούς πόρους υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, όπως:
    -  η διάθεση ποσού περίπου 1,5 εκατ, ευρώ για ανέγερση κτιρίων (Γυμνασίου, Παιδικού Σταθμού, κλπ) σε συνεργασία με Δήμους περιοχών που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς που έπληξαν την Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1999
    - η διάθεση ποσού 50.000 ευρώ παράλληλα δε η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωση χρημάτων από τις επιχειρήσεις-μέλη του για την ενίσχυση των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια,
 • Η συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για την ανακούφιση των αστέγων, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και την ανακήρυξη του έτους 2007, ως Έτος Αστέγων, παράλληλα προς τη στήριξη για τη δημιουργία του Σπιτιού των Αστέγων.
 • Η εξ ιδίων χρηματοδοτικών πόρων ενίσχυση
    -  αφενός μεν δράσεων για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
    - αφετέρου δε για τη δημιουργία και λειτουργία έδρας κλασσικών και νεοελληνικών σπουδών σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του ΕΒΕΑ, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση: www.acci.gr ή να επικοινωνήσετε με τo Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κα. Μαρία Ζωγράφου, τηλ.: 210 - 3627337, fax: 210 - 3607897, e-mail: eurocntr@acci.grΝέα - Δελτία Τύπου:
9 Νοεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ - Πολυπολιτισμικές Επιχειρήσεις & Διαφορετικότητα
Αριστεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2009
9 Νοεμβρίου 2009 - ΣΥΝΕΔΡΙΟ - Πολυπολιτισμικές Επιχειρήσεις και Διαφορετικότητα

Εκδηλώσεις Μελών:
15 Νοεμβρίου 2009 - Δενδροφύτευση στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης - INTERAMERICAN
8-10 Νοεμβρίου 2009 - Ενεργός Τρόπος Ζωής - QUALITY NET FOUNDATION
6 & 7 Νοεμβρίου 2009 - "Κλίμα και Πόλη: με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη" - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ


 Η αναβάθμιση της παρούσας ιστοσελίδας συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε.
Copyright
Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕΌροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία        web design & web development by:Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου